Onderwerp: Rijbewijskeuring 75 plussers

Wie eenmaal zijn rijbewijs heeft, kan dat elke tien jaar eenvoudig verlengen. Maar dat verandert vanaf uw 75ste verjaardag. Dan is er elke 5 jaar ook een keuring van een arts nodig om te kijken of u nog in staat bent veilig de weg op te gaan. Stel u raakt hierbij uw rijbewijs kwijt, wat kunt u dan doen om mobiel te blijven?

Wanneer u door een keuring uw rijbewijs B kwijt raakt, behoud u nagenoeg altijd de beschikking over het rijbewijs AM, een rijbewijs wat noodzakelijk is om een 45km voertuig (Citycar) te besturen, vraag er direct naar bij het CBR, na uw keuring.

Er zijn 2 soorten 45km voertuigen, een brommobiel en een Canta. De brommobiel  mag u alleen met een rijbewijs AM besturen, de Canta is geheel rijbewijsvrij. Doordat de Canta is geregistreerd als hulpmiddel, mag u met een Canta ook op fietspaden rijden en parkeren op het trottoir. De Brommobiel volgt dezelfde reglementen als de personenauto als het gaat om rijden binnen de bebouwde kom. 

U mag met beiden soorten 45km voertuigen beslist niet de snelweg op!

Waaijenberg Mobiliteit biest een ruime keuze aan zowel nieuwe als gebruikte 45km voertuigen. De Canta wordt zelfs door Waaijenberg Mobiliteit gefabriceerd. Daarnaast is Waaijenberg Mobiliteit met merken als Microcar, Ligier, Chatenet en Aixam de grootste brommobiel dealer in Nederland.

Alles, aanschaf, onderhoud en service kan bij ook gewoon bij u aan huis geregeld worden.

Bel ons gratis nummer: 0800-0239988
Of vraag vrijblijvend informatie aan, via de mail: info@waaijenberg.com

Graag tot ziens, team Waaijenberg Mobiliteit BV