Bel gratis | 0800 - 0239988

SCOOTMOBIEL

Een Scootmobiel is een driewielige, vierwielige of vijfwielige ( sinds 2008 in Nederland) scooter met een elektrische aandrijving welke momenteel hoofdzakelijk wordt gebruikt door mindervaliden of mensen met een mobiliteitsbeperking.

 

De eerste types Scootmobielen werden gekenmerkt als "invalidenkarretjes". Ze waren stug, oncomfortabel en door hun uiterlijk, beperkte snelheid en beperkte actieradius niet gelieft. In de loop der jaren is de Scootmobiel door grote veranderingen en modernisering populair geworden bij voornamelijk ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking.

 

Met een maximumsnelheid van ca. 17 km per uur en een actieradius van meer dan 50 kilometer is de Scootmobiel inmiddels ook een geliefd vervoermiddel van forensen en personen die comfortabel willen reizen en de file en openbaar vervoer willen vermijden.

 

Scootmobiel kopen?

De medewerkers van Waaijenberg Mobiliteit adviseren u graag bij het kopen van het juiste model scootmobiel. Bekijk hieronder onze opvrouwbare en vaste modellen of bezoek een van onze showrooms en ervaar zelf het gemak en de vrijheid van een scootmobiel.

Opvouwbaar

Een opvouwbare scootmobiel is ideaal om mee te nemen achter in de auto of brommobiel. Doordat deze ik kleine delen makkelijk te tillen is kun u deze zonder overige hulp zelfstandig in en uit elkaar halen.

Opvouwbare scootmobiel kopen?

klik hier om op specifieke eigenschappen te zoeken van de opvouwbare modellen.

Vast

Met een vaste scootmobiel kunt u sneller grotere afstanden afleggen. Ideaal voor de boodschappen in de buurt of om naar het winkelcentrum te gaan.

Vaste scootmobiel kopen?

Klik hier om te zoeken op specifieke eigenschappen van deze vaste modellen

Rijbewijsmeter

1 januari 2009 heeft het bromfietscertificaat plaats gemaakt voor het AM rijbewijs. Voor het besturen van een bromfiets, scooter of brommobiel is het rijbewijs AM verplicht. Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs A of B, dan bent u automatisch in het bezit van een rijbewijs AM. Voor meer informatie zie: Rijksoverheid en CBR.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Scootmobiel?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Canta?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Brommobiel?

AM

Service aan huis