Bel gratis | 0800 - 0239988

Canta in de zorg

Canta in de Zorg

De Canta E is een elektrisch aangedreven, tweepersoons voertuig. Ouderen en mindervaliden kunnen er korte ritjes mee maken binnen de gemeente. Een bezoekje aan familie, ziekenhuis of om samen met een familielid of mantelzorger er op uit gaan.

 

Gemeenten, Zorginstellingen en Wijkverenigingen

De Canta E helpt gemeenten, zorginstellingen en wijkverenigingen bij het verbeteren van mobiliteit. Vanaf 2018 is gestart met de inzet van de Canta E. Voor de vrijwillige chauffeurs die de Canta E gaan besturen, is een speciale rijinstructie ontwikkeld en worden zij voorbereid op het rijden met de Canta E in het verkeer.


Ouderen en mindervaliden

Door de inzet van de Canta E blijf je onderdeel uitmaken van de maatschappij, ook als je ouder wordt, of mindervalide bent. Het levert een bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.
Heeft u als gemeente, zorginstelling of wijkverenigingen interesse in een Canta E? Neemt u dan contact met ons op d.m.v. het sturen van een mail naar: frankvermin@waaijenberg.com


Pilot Stichting Heen & Weer

De Stichting HeenenWeer heeft tot doel bewoners met een mobiliteitswens te verbinden aan een social driver (vrijwillige chauffeur) die een HeenenWeer ter beschikking heeft. Met hem of haar kunnen ritjes van huis naar de supermarkt, opticien, huisarts, fysiotherapeut, etc. worden ondernomen. De chauffeur leert deze wijkbewoners kennen en wordt een bekend en vertrouwd gezicht in de buurt.
De social driver kan door deze sociale verbinding signaleren wanneer er meer nodig is, situatie van een bewoner verslechterd of verbeterd, weet bewoners door te verwijzen naar andere ondersteuningsmogelijkheden in de wijk.Inmiddels rijd Stichting HeenenWeer met de eerste Canta E uitgevoerd met een lithium accupakket, waarbij een actieradius tot wel 70 km haalbaar is op een vol opgeladen accu.

Canta in de zorg