Bel gratis | 0800 - 0239988

Uw Mobiliteitscoach

"Voor vragen aangaande mobiliteit betreffende Scootmobiel, Brommobiel, stadsvoertuigen en hulpmiddelen"

 

Waaijenberg Mobiliteitscoach, een nieuw begrip om u te ondersteunen en uw vragen te beantwoorden over nieuwe mobiliteitsvormen. Stel u heeft vragen over de rijbewijskeuring, vragen over mobiliteitsvormen na het rijbewijs B, u heeft fysieke beperkingen en kan niet in een personenauto rijden, welke mogelijkheden zijn er dan allemaal en hoe kunt u de aanschaf van een ander voertuig het beste aanpakken? Raadpleeg dan de mobiliteitscoach.

 

RIJBEWIJSKEURING

Wanneer u de leeftijd van 75 jaar bereikt hebt dan bent u verplicht om een rijbewijskeuring te ondergaan. Tijdens de rijbewijskeuring wordt u door een onafhankelijk keuringsarts beoordeeld op uw algemene lichamelijke conditie, geestelijke conditie, het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. Daarnaast wordt u tijdens de rijbewijskeuring getest op uw zicht, gehoor en bloeddruk. Het is goed om te weten dat het inschakelen van een keuringsarts allemaal goed te regelen is, maar dat de wachttijden regelmatig oplopen tot 3 maanden. Ons advies is er vroegtijdig bij te zijn. Ook is het in veel gevallen de moeite waard om in een eerder stadium het rijbewijs B al om te laten zetten in een AM rijbewijs. Dit zodat er geen rijbewijskeuring hoeft plaats te vinden. Raakt u uw rijbewijs B kwijt? Geen zorgen want er zijn genoeg alternatieven. Heeft u vragen over dit traject, vraag het uw Mobiliteitscoach!

 

U kunt al uw vragen e-mailen naar: info@waaijenberg.com 

 

Canta, Microcar, Ligier, Chatenet, Aixam, Brommobiel of Scootmobiel kopen?

De medewerkers van Waaijenberg Mobiliteit adviseren u graag over het kopen van de juiste mobiliteitsvorm. Kom naar onze vestigingen in Veenendaal, Amsterdam of Den Haag en bekijk ons uitgebreide assortiment en mogelijkheden.

Rijbewijsmeter

1 januari 2009 heeft het bromfietscertificaat plaats gemaakt voor het AM rijbewijs. Voor het besturen van een bromfiets, scooter of brommobiel is het rijbewijs AM verplicht. Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs A of B, dan bent u automatisch in het bezit van een rijbewijs AM. Voor meer informatie zie: Rijksoverheid en CBR.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Scootmobiel?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Canta?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Brommobiel?

AM

Service aan huis