Bel gratis | 0800 - 0239988

Brommobiel

De brommobiel wordt in de volksmond ook vaak 45km auto genoemd.

De brommobiel is volgens de wetgeving een bromfiets met gesloten carrosserie. In een brommobiel mogen maximaal 2 personen. Voor een brommobiel heeft u een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) of rijbewijs B (autorijbewijs) nodig, maar moet u de regels voor personenauto’s in acht nemen.

U mag met een brommobiel op 50- en 80km wegen rijden en moet parkeren in parkeervakken. De maximum snelheid van brommobielen is 45km per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De voertuigen zijn daarom niet toegestaan op autowegen en snelwegen.

 

Waaijenberg Mobiliteit is de grootste brommobiel leverancier van Nederland, U kunt bij ons een brommobiel kopen van de merken: Ligier, Microcar, Chatenet en Aixam. Bij het kopen van een brommobiel is het belangrijk dat u niet alleen kijkt naar het uiterlijk van de brommobiel maar ook naar de instap, zitpositie en de laadruimte. Ook het motorgeluid verschilt van merk tot merk. Bij Waaijenberg kunt u altijd met de nieuwste modellen proefrijden en zo ervaren welke brommobiel het beste bij past. Kunt u niet naar een van onze vestigingen komen dan kunnen wij ook bij thuis een proefrit verzorgen. Tevens hebben wij een grote voorraad brommobiel occasions.

 

Private lease:

 Private lease van een brommobiel is ook mogelijk bij Waaijenberg Mobiliteit. Vanaf slechts € 199,00 per maand kunt u al een private lease contract voor een nieuwe brommobiel afsluiten. Voor meer informatie over private lease van een brommobiel klik op:  INFO PRIVATE LEASE of neem contact op met Waaijenberg Mobiliteit via het aanvraag formulier.

PRIVATE LEASE AANVRAAG FORMULIER

Wilt u een ander voertuig leasen (Chatenet, Aixam, etc) of een langere looptijd geef dit dan aan in het aanvraag formulier. 

 

Brommobiel rijbewijs:

Het bromfietsrijbewijs (AM) heeft u als u een geldig autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) heeft. Heeft u geen autorijbewijs of motorrijbewijs dan kunt u op  twee manieren een geldig rijbewijs voor de brommobiel krijgen.

1. U gaat op voor het bromfiets rijbewijs (AM). Heeft u een bromfietsrijbewijs gehaald (AM) dan mag u ook in een brommobiel rijden.

2. U gaat op voor het brommobiel rijbewijs (AM4). Heeft u echter een brommobiel rijbewijs (AM4) gehaald, dan mag u daarmee niet op een bromfiets rijden.

Voor het behalen van een brommobiel rijbewijs werkt Waaijenberg Mobiliteit nauw samen met een aantal rijscholen in de omgeving van de vestiging. Neem contact op met Waaijenberg Mobiliteit voor de juiste rijschool.

Voor meer informatie over het behalen van een brommobiel rijbewijs kunt u het volgende filmpje bekijken: film over brommobielrijbewijs

 

Selecteer een merk en bekijk ons aanbod

 

  • Private lease
Waaijenberg Mobiliteit is de grootste dealer in Nederland van Microcar, Ligier en Chatenet.

Rijbewijswijzer

Wanneer mag ik in een brommobiel rijden?

Om een brommobiel te mogen besturen moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Ook moet u een bromfietsrijbewijs hebben. Een brommobiel is een bromfiets op meer dan 2 wielen die lijkt op een kleine personenauto.

 

Geen ontheffing leeftijd voor besturen brommobiel

Er is geen ontheffing mogelijk voor de minimumleeftijd van 16 jaar. Ook niet als u een handicap hebt.

Een brommobiel is niet hetzelfde als een gehandicaptenvoertuig.

 

Rijbewijs voor brommobiel

U heeft een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) nodig om een brommobiel te mogen besturen. Hiervoor moet u het theorie-examen voor de bromfiets en het praktijkexamen voor de brommobiel doen. Op uw AM-rijbewijs komt de code AM4 te staan (de 4 staat voor vierwieler).

 

U heeft al een autorijbewijs of motorrijbewijs

Heeft u een rijbewijs voor auto (B) of motor (A)? Dan heeft u geen apart bromfietsrijbewijs nodig. U krijgt automatisch het bromfietsrijbewijs op uw rijbewijsdocument bijgeschreven.

 

Kenteken en verzekering voor brommobiel

Een brommobiel geldt voor de wet als een bromfiets. Dit betekent dat u een bromfiets moet verzekeren en een kenteken moet hebben.

 

Gordel of helm brommobiel

In een brommobiel moet u een gordel gebruiken. Zijn er geen gordels aanwezig en is het een open brommobiel, dan moet u een goedgekeurde helm dragen.

 

Rijbaan brommobiel

Met een brommobiel moet u op de rijbaan rijden. U mag niet op het fietspad rijden. Op autowegen, autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer mag u ook niet rijden.

 

Maximumsnelheid brommobiel

De maximumsnelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

 

Voor meer informatie over brommobielen kijk op de volgende websites:

Wikipedia

Rijksoverheid

 

Waaijenberg Mobiliteit bv. - De grootste 45km  specialist van Nederland

Rijbewijsmeter

1 januari 2009 heeft het bromfietscertificaat plaats gemaakt voor het AM rijbewijs. Voor het besturen van een bromfiets, scooter of brommobiel is het rijbewijs AM verplicht. Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs A of B, dan bent u automatisch in het bezit van een rijbewijs AM. Voor meer informatie zie: Rijksoverheid en CBR.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Scootmobiel?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Canta?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Brommobiel?

AM

Service aan huis