Bel gratis | 0800 - 0239988

Brommobielen

"Ideaal als opstap naar de personenauto of als vervanging van de personenauto!" 

Brommobielen met AM-rijbewijs bieden de beste prijs-/kwaliteitverhouding op de markt en zijn perfect voor stadscruises, korte dagtochten en plattelandsritten.

Deze kleine stadsauto's zijn praktisch, gemakkelijk te manoeuvreren en modern: ideaal voor iedereen die op zoek is naar een handig voertuig welke u zonder beperkingen en van volledige onafhankelijkheid van A naar B brengt. Onze voertuigen zijn uitzonderlijk slim en bieden de perfecte combinatie van stijl, comfort, functionaliteit en plezier.

Ontdek een nieuw en uniek concept in de wereld van voertuigen met een AM-rijbewijs. De Brommobielen worden bepaald door slanke profielen, opnieuw ontworpen fronten en compacte afmetingen voor een ruim interieur. De nummer één alternatieve vervoerswijze, die volledige onafhankelijkheid biedt voor zowel stad- als plattelandsbewoners.

Comfortabel, wendbaar en gemakkelijk te besturen, elk model biedt een breed scala aan opties en afwerkingen, die moeiteloos veranderen in elegante stadsvoertuigen of onverschrokken avonturiers op het platteland. Brommobielen te besturen met een AM-rijbewijs zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar voertuig, waarmee je volledig zelfstandig en vrij kan gaan en staan, wanneer en waar je maar wilt.

Naast een uitgebreid assortiment aan nieuwe Brommobielen van de merken Microcar, Ligier, Due, & Silence, beschikken wij tevens over een grote voorraad jong gebruikte occasion Brommobielen van o.a. Aixam.

 

Private lease

 Private lease van een brommobiel is ook mogelijk bij Waaijenberg Mobiliteit. Vanaf slechts € 219,00 per maand kunt u al een private lease contract voor een nieuwe brommobiel afsluiten. Voor meer informatie over private lease van een brommobiel klik op:  INFO PRIVATE LEASE of neem contact op met Waaijenberg Mobiliteit via het aanvraag formulier.

PRIVATE LEASE AANVRAAG FORMULIER

Wilt u een ander voertuig leasen (Chatenet, Aixam, etc) of een langere looptijd geef dit dan aan in het aanvraag formulier. 

 

Brommobiel rijbewijs

Het bromfietsrijbewijs (AM) heeft u als u een geldig autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) heeft. Heeft u geen autorijbewijs of motorrijbewijs dan kunt u op  twee manieren een geldig rijbewijs voor de brommobiel krijgen.

1. U gaat op voor het bromfiets rijbewijs (AM). Heeft u een bromfietsrijbewijs gehaald (AM) dan mag u ook in een brommobiel rijden.

2. U gaat op voor het brommobiel rijbewijs (AM4). Heeft u echter een brommobiel rijbewijs (AM4) gehaald, dan mag u daarmee niet op een bromfiets rijden.

Voor het behalen van een brommobiel rijbewijs werkt Waaijenberg Mobiliteit nauw samen met een aantal rijscholen in de omgeving van de vestiging. Neem contact op met Waaijenberg Mobiliteit voor de juiste rijschool.

Voor meer informatie over het behalen van een brommobiel rijbewijs kunt u het volgende filmpje bekijken: film over brommobielrijbewijs

 

Selecteer een merk en bekijk ons aanbod

 

Waaijenberg Mobiliteit uw Brommobielspecialist voor aankoop, inkoop, private lease, service & onderhoud.

Rijbewijswijzer

Wanneer mag ik in een brommobiel rijden?

Om een brommobiel te mogen besturen moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Ook moet u een bromfietsrijbewijs hebben. Een brommobiel is een bromfiets op meer dan 2 wielen die lijkt op een kleine personenauto.

 

Geen ontheffing leeftijd voor besturen brommobiel

Er is geen ontheffing mogelijk voor de minimumleeftijd van 16 jaar. Ook niet als u een handicap hebt.

Een brommobiel is niet hetzelfde als een gehandicaptenvoertuig.

 

Rijbewijs voor brommobiel

U heeft een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) nodig om een brommobiel te mogen besturen. Hiervoor moet u het theorie-examen voor de bromfiets en het praktijkexamen voor de brommobiel doen. Op uw AM-rijbewijs komt de code AM4 te staan (de 4 staat voor vierwieler).

 

U heeft al een autorijbewijs of motorrijbewijs

Heeft u een rijbewijs voor auto (B) of motor (A)? Dan heeft u geen apart bromfietsrijbewijs nodig. U krijgt automatisch het bromfietsrijbewijs op uw rijbewijsdocument bijgeschreven.

 

Kenteken en verzekering voor brommobiel

Een brommobiel geldt voor de wet als een bromfiets. Dit betekent dat u een bromfiets moet verzekeren en een kenteken moet hebben.

 

Gordel of helm brommobiel

In een brommobiel moet u een gordel gebruiken. Zijn er geen gordels aanwezig en is het een open brommobiel, dan moet u een goedgekeurde helm dragen.

 

Rijbaan brommobiel

Met een brommobiel moet u op de rijbaan rijden. U mag niet op het fietspad rijden. Op autowegen, autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer mag u ook niet rijden.

 

Maximumsnelheid brommobiel

De maximumsnelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

 

Voor meer informatie over brommobielen kijk op de volgende websites:

Wikipedia

Rijksoverheid

 

Waaijenberg Mobiliteit bv. - De grootste 45km  specialist van Nederland

Rijbewijsmeter

1 januari 2009 heeft het bromfietscertificaat plaats gemaakt voor het AM rijbewijs. Voor het besturen van een bromfiets, scooter of brommobiel is het rijbewijs AM verplicht. Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs A of B, dan bent u automatisch in het bezit van een rijbewijs AM. Voor meer informatie zie: Rijksoverheid en CBR.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Scootmobiel?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Canta?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Brommobiel?

AM

Service aan huis