Veenendaal, 30 juli 2019

Onderwerp: elektrisch rijden

Een aantal headlines van de afgelopen weken:

Tekort aan snellaadpalen belemmert opmars elektrische auto in Vlaanderen

Wat is de toekomst, de elektrische auto of de waterstofauto?

Aantal elektrische automodellen verdrievoudigt in 2021

Zomaar een greep uit een aantal headlines. Niemand kan er namelijk meer om heen, het wordt volop door de overheid gestimuleerd, iedereen praat erover en het zet men uiteindelijk ook echt aan het denken.

Wij merken het in de showroom, steeds vaker komt de vraag voorbij, heeft u ook elektrische voertuigen (ja, Canta 2 E-Premium) ? Wat is de actieradius? Wat is de snelheid? Wat zijn de prijzen? Zijn ze ook te huur (ja, private lease)? enz enz.

Vooral de prijsstelling voor aankoop is natuurlijk pittig te noemen en biedt dat elektrische voertuig nu daadwerkelijk de voordelen die u er van mag verwachten? Wat zijn de regelementen van het elektrische voertuig dat u wilt aanschaffen, hoe is het voertuig o.a. wettelijk geregistreerd? Is het een auto, Brommobiel, Canta en/of Scootmobiel ?

Naast aankoop is er veel te doen omtrent het gezamenlijk gebruik maken van voertuigen. De Gemeente Rotterdam heeft zojuist een contract afgesloten voor een LEV in een share project, waarbij u voor € 7, - per kwartier, tijdelijk gebruik maakt van een voertuig, welke u op vaste plaatsen kan opikken en plaatsen het parkeren is derhalve gratis. Het concept is voor de consument bruikbaar tussen 07.00 - 23.00 uur en het is gemakkelijk in-/uitloggen & betalen met een APP. Het gaat hier om een elektrische Brommobiel met nagenoeg dezelfde afmetingen als een Canta, alleen te besturen met minimaal een rijbewisj AM of B.

Het rijden met eern LEV is niet toegestaan op het fietspad en ook op het trottoir parkeren is niet toegestaan. Voordelen welke u met een Canta elektrisch bijvoorbeeld juist wel heeft.

Kortom, bereid u goed voor, durf te vragen en houd het nieuws in de gaten rondom wetgeving. 

Wij staan voor u klaar en zijn altijd bereikbaar op ons gratis telefoonnummer: 0800 - 0239988