Bel gratis | 0800 - 0239988

45 km Auto

De brommobiel wordt in de volksmond ook vaak 45km auto genoemd. De brommobiel is volgens de wetgeving een bromfiets met gesloten carrosserie. In een brommobiel mogen maximaal 2 personen. Voor een brommobiel heeft u een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) of rijbewijs B (autorijbewijs) nodig, maar moet u de regels voor personenauto’s in acht nemen.

U mag met een brommobiel op 50- en 80km wegen rijden en moet parkeren in parkeervakken. De maximum snelheid van brommobielen is 45km per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De voertuigen zijn daarom niet toegestaan op autowegen en snelwegen.

 

Waaijenberg Mobiliteit is de grootste brommobiel leverancier van Nederland, U kunt bij ons een brommobiel kopen van de merken: Ligier, Microcar, Chatenet en Aixam. Bij het kopen van een brommobiel is het belangrijk dat u niet alleen kijkt naar het uiterlijk van de brommobiel maar ook naar de instap, zitpositie en de laadruimte. Ook het motorgeluid verschilt van merk tot merk. Bij Waaijenberg kunt u altijd met de nieuwste modellen proefrijden en zo ervaren welke brommobiel het beste bij past. Kunt u niet naar een van onze vestigingen komen dan kunnen wij ook bij thuis een proefrit verzorgen. Tevens hebben wij een grote voorraad brommobiel occasions.