MOBILITEIT DOOR DE WIJK
“Mobiel zijn is het beste medicijn tegen eenzaamheid”

De Stichting HeenenWeer heeft tot doel bewoners met een mobiliteitswens te verbinden aan een social driver (vrijwillige chauffeur) die een HeenenWeer ter beschikking heeft. Met hem of haar kunnen ritjes van huis naar de supermarkt, opticien, huisarts, fysiotherapeut, etc. worden ondernomen. De chauffeur leert deze wijkbewoners kennen en wordt een bekend en vertrouwd gezicht in de buurt.

De social driver kan door deze sociale verbinding signaleren wanneer er meer nodig is, situatie van een bewoner verslechterd of verbeterd, weet bewoners door te verwijzen naar andere ondersteuningsmogelijkheden in de wijk.

Aflevering Canta 2 Stichting HeenenWeer.

Na een start met het oude type Canta is de stichting inmiddels voorzien van een nieuw type Canta 2 benzine. Tintotaal heeft deze voorzien van een mooie wrap in de kleuren van de stichting. (zie afbeeldingen)

De keuze om een Canta 2 benzine te gaan gebruiken in plaats van de Canta 2 elektro, heeft te maken met de beperkte actieradius van elektro voertuigen in dit segment. De Canta 2 benzine variant heeft een actieradius van ruim 200 KM en u kunt bij elk tankstation terecht voor euro ongelood benzine.

De Canta 2 benzine is tevens voorzien van kachel (geen invloed op actieradius) ,waardoor de klanten ook in de winter lekker warm van A naar B vervoerd worden.