DE OPDRACHT

19 april jl., tekende mevrouw Westveer uit Goes de opdracht tot aankoop van een nieuwe Canta C2 Premium. Echte aanpassingen aan de Canta 2 waren er niet. Corine wilde wel graag een aantal opties, waaronder een mooie set lichtmetalen velgen en een hoedenplank op de wielbakken achter. Destijds nog niets vermoedend, was haar Canta 2 in zilvergrijs metallic de 500ste Canta 2 welke in productie genomen zou gaan worden.


Opdracht tot aankoop


PRODUCTIEPROCES

Zoals inmiddels wel bekend, wordt een nieuw bestelde Canta 2 helaas niet dezelfde week al uitgeleverd en hebben we te maken met een productietijd van ongeveer 5 maanden. Dit gaf ons wel een mooie gelegenheid om de Canta 2 met serienummer 30H500 in dit traject te volgen.

Canta in productie

U ziet hoe de Canta 2 op een bok staat, met deels het carrosserie gemonteerd. Als u goed kijkt ziet u hoe alle bedrading van het dashboard wordt gemonteerd en aangesloten. Een Canta loopt in de fabriek een vast aantal afdelingen door, dit in een goed doordacht patroon, om het gehele productieproces zo efficiënt mogelijk te kunnen laten verlopen.

Van binnenkomst chassis, het monteren van ophanging, plaatsen van kabelboom, motor, carrosserie, ramen en o.a. het dashboard, alles gebeurt in eigen beheer en met de grootst mogelijke zorg door vakkundige collega's, met uiteindelijk uw op maat gefabriceerde Canta 2 als resultaat.

Canta einde productie

Op de afbeelding is te zien hoe de Canta 2 één van de laatste afdelingen in het traject doorstaat. Inmiddels zijn alle carrosseriedelen gemonteerd en is er sprake van een laatste droogtijd totdat de Canta 2 gepoetst kan worden en gereed is voor aflevering.

OP NAAR DE GROTE DAG

Ter voorbereiding op de aflevering wordt de Canta op alle fronten onderworpen aan een uitgebreide inspectie. Functioneert alle bediening, werkt de verlichting, lopen de elektrisch bedienbare ramen gesmeerd, sluiten de deuren goed en werkt een mogelijke centrale deurvergrendeling bijvoorbeeld naar behoren. Na de laatste controle wordt de Canta 2 uitgebreid gereinigd en gepoetst. Gereed voor levering.

Canta 2 Premium gereed

DE AFLEVERING

Om het voor alle bestuurders zo gemakkelijk mogelijk te maken, leveren wij al jaren al onze voertuigen aan huis af met uitgebreide rijbegeleiding. Daarnaast is het ook prettig om elke nieuwe Canta-rijder te laten wennen aan het voertuig in een vertrouwde omgeving. Zo ook de 500ste Canta 2 van Corine. Deze toch speciale Canta 2 is vanuit ons hoofdkantoor Veenendaal afgeleverd door chauffeur Martin en na een flinke rit in Goes gearriveerd.

Om de aflevering zo feestelijk mogelijk te laten verlopen en Corine te verrassen met haar nieuwe Canta 2 en onze 500ste productie Canta, hebben wij haar een taart gegeven afgestemd op de nieuwe Canta 2.


Canta 2 taart

Onze chauffeur Martin neemt altijd eerst alle documenten met de nieuwe eigenaar door. De factuur, garantiekaart (handleiding), pechservice en diverse overige documenten worden zorgvuldig, met de nieuwe eigenaresse in dit geval, doorlopen. Omdat deze Canta natuurlijk een heel bijzondere is, ontving Corine uit handen van Martin een echtheidscertificaat, dat dit de "500ste geproduceerde Canta 2 is".

certificaat 500ste Canta C2

Na alle feestelijkheden en het doornemen van alle documenten achter de rug te hebben, is dan eindelijk het "moment supreme" daar, de ontvangst door Corine van de nieuwe Canta 2 en natuurlijk de eerste kilometers van Corine.

Aflevering Canta C2 Corine Westveer

Wij willen Corine enorm bedanken voor de medewerking, om dit unieke moment met iedereen te kunnen & mogen delen. Het maakt de productie van deze unieke 500ste Canta in zijn geheel compleet.

Corine, namens het gehele team van Waaijenberg Mobiliteit, veel mooie en veilige kilometers in de Canta 2 met het unieke serienummer 30H500. Veel plezier en optimaal genieten van de vrijheid & zelfstandigheid.

Team Waaijenberg Mobiliteit