Bel gratis | 0800 - 0239988

Wat houdt het huren van een brommobiel in?

Huren houdt in dat u voor een vast bedrag per maand gebruik kunt maken van een nieuwe brommobiel. U koopt dus geen brommobiel maar u betaald maandelijks voor het gebruik voor een periode van 2 jaar of langer. Het voertuig blijft dus eigendom van Waaijenberg Mobiliteit en ook de kosten van onderhoud zitten in het maandelijks tarief. En dit onderhoud voeren wij gratis bij u thuis uit, u hoeft dus niet naar de garage.

Huren is speciaal bedoeld voor particulieren. (Echter ook bedrijven kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid.)

 

Verzekering: 

De kosten van de verzekering zijn geen onderdeel van het maandelijkse huurtarief. Dit hebben wij gedaan zodat wij u vooraf een vast tarief per maand kunnen aanbieden zonder dat het tarief varieert bij meer of minder schadevrije jaren van de bestuurder. Het voertuig dient door u WA-Casco (All-risk) verzekerd te worden. De adviseurs van Waaijenberg Mobiliteit kunnen u informeren over de hoogte van de premie in uw persoonlijke situatie. Waaijenberg sluit deze WA-Casco verzekering voor u af bij Unigarant/ANWB of een van de andere verzekeraars. Unigarant/ANWB is een van de grootste verzekeraars van mobiliteitsmiddelen in Nederland. 

 

Hoe werkt het aanvragen van een huurcontract?

U selecteert een van de brommobielen op de site waar een private lease (huur) bedrag bij staat vermeld. (Microcar DUE, Microcar M.Go4 Premium, M.Go4 Highland X en Ligier JS50L Elegance, maar andere modellen zijn ook mogelijk.)

U selecteert de kleur van het gewenste voertuig. Staat het gewenste voertuig of het juiste merk (Aixam of Chatenet) niet in de lijst dan kunt u onderaan in het aanvraag formulier aangeven welk merk voertuig in welke uitvoering u wilt leasen.

U neemt telefonisch contact op met Waaijenberg Mobiliteit (of klik hier en u vult een Private Lease / huur aanvraag formulier in.)

De adviseur van Waaijenberg Mobiliteit bespreekt samen met u de keuze van het voertuig. Tevens informeert de adviseur u over de kosten van de verzekering van het voertuig en de voorwaarden van het contract.

Indien alles akkoord wordt bevonden door u stuurt de adviseur van Waaijenberg Mobiliteit u een mail waarin staat welke gegevens wij van u nodig hebben om de kredietwaardigheid te checken. (Indien u 50% van het totale huur/private lease bedrag aanbetaald, bijvoorbeeld door inruil van uw auto, is een krediet check niet noodzakelijk en krijgt u zelfs 3% korting op het jaarbedrag.)

Na goedkeuring en acceptatie neemt de adviseur van Waaijenberg contact met u op voor de definitieve afrondi

Het voertuig wordt zo spoedig mogelijk of in overleg bij u afgeleverd. U rijdt daarna 2 jaar lang zonder onverwachte kosten in een nieuwe brommobiel. Wilt u de brommobiel langer huren dan kunt u dat aangeven onderaan in het aanvraag formulier.

Voor wie is een huurcontract interessant?

Voorbeeld 1:

Stel u bent afgekeurd voor uw autorijbewijs maar u behoudt uw rijbewijs AM en weet niet hoelang u nog wilt blijven rijden.

U overweegt een gebruikte brommobiel aan te schaffen en heeft ook nog een personenauto die u graag wilt inruilen.

Voor u is private lease dan mogelijk een zeer interessante optie.

A. U rijdt een nieuwe brommobiel i.p.v. een gebruikte brommobiel en u heeft geen onverwachte kosten.

B. Door middel van de inruil van uw personenauto kunt u mogelijk al een (groot) gedeelte van het huur bedrag betalen.

C. De enige maandelijkse kosten die u dan nog heeft zijn de kosten van de WA-Casco verzekering maar die zijn gelijk voor een gebruikte of nieuwe brommobiel. (Tevens betaalt u voor een brommobiel geen wegenbelasting.)

D. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de mogelijke verkoop van de brommobiel als u stopt met rijden.

 

Voorbeeld 2:

U heeft een zoon of dochter die binnenkort 16 wordt en u wilt eigenlijk dat ze een veilige brommobiel gaat rijden i.p.v. een scooter.

U overweegt de aanschaf van een gebruikte brommobiel maar wilt liever niet voor onverwachte reparaties en/of kosten komen te staan.

U wilt liever vooraf inzicht in de kosten van het rijden een brommobiel. Ook voor u is huren dan mogelijk een zeer interessante optie.

A. Uw zoon of dochter rijdt een nieuwe en veilige brommobiel en kan ook 's avonds veilig op weg zonder u zich zorgen hoeft maken.

B. U komt niet voor onverwachte kosten of reparaties te staan.

C. U weet vooraf wat de kosten zijn van het rijden van een brommobiel.

D. Uw zoon of dochter bouwt twee jaar lang auto rij-ervaring op in een brommobiel waardoor het aantal benodigde rijlessen voor het autorijbewijs aanzienlijk minder zullen zijn.