Komende woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamer verkiezingen. In het laatste weekend voordat wij naar de stembus mogen voeren vele partijen nog campagne.

Door de corona maatregelen gaat dit anders als normaal. Er zijn partijen die een werkbezoek afleggen waaronder de ChristenUnie. Lijsttrekker Gert-Jan Segers en Carola Schouten, de nummer 2 op de kandidatenlijst brachten een bezoek aan BVS Sociaal Metaal in Veenendaal. Daar kregen zij een rondleiding. BVS is niet zomaar een bedrijf, want er werken ook veel mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt.

Samen met ondermeer Veenendaals raadslid Sanny Brunekreeft kregen Segers en Schouten uitleg over het bedrijf en maakten zij kennis met mensen die er werken. Carola Schouten: "Dit bedrijf is een mooi voorbeeld hoe het ook kan, hoe mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt toch aan het werk kunnen gaan. Als ChristenUnie staan wij ervoor dat iedereen moet kunnen mee doen". Samen met de nummer 10 op de kandidatenlijst Dirjanne van Drongelen kwamen de lijsttrekker Segers en huidig minister Schouten ook een werkbezoek brengen aan zorgboerderij Eck-stra in Lunteren. Na een rondleiding en gesprekken met mensen van de zorgboerderij was het tijd voor het planten van een boom, als aftrap van een bomenreddingsactie van de ChristenUnie. De komende week planten kandidaten en partijleden uit hele land ruim duizend bomen. Dit onder de noemer #PlantenVoorDeToekomst.

Gert-Jan Segers: “De ChristenUnie is een partij van rentmeesterschap, van zorg voor de schepping. Dat betekent dat we het land mooier en groener willen doorgeven aan de volgende generatie.

Vandaag planten wij een jonge boom als een investering in de leefwereld van onze kinderen. Als een teken van hoop. Deze boom gaat bijdragen aan biodiversiteit,
schone lucht en zo ook aan onze gezondheid en die van de volgende generatie".

Bekijk het filmpje via deze link: https://www.facebook.com/xonnieuws/videos/465079051342960/