Bel gratis | 0800 - 0239988

Canta

De Canta is een in Veenendaal ontwikkeld en geproduceerd 45 km voertuig wat speciaal ontwikkeld is om de mobiliteit en onafhankelijkheid van mensen met een mobiliteitsbeperking te garanderen.  De Canta is het enige rijbewijsvrije 45 km voertuig in Nederland dat zowel met een benzine motor als met een elektromotor kan worden geleverd.

 

Waaijenberg Mobiliteit is de fabrikant van de Canta. Deze puur Nederlandse 45 km auto is geen brommobiel maar behoort tot dezelfde categorie voertuigen als de scootmobiel. Hierdoor mag u met de Canta niet alleen rijden op de weg (50/80 km) maar ook op het fietspad en zelfs op het voetpad. Tevens mag de Canta op de stoep worden geparkeerd. Met de Canta krijgt u vervoer van deur tot deur GEWOONWEG zelfstandig. U kunt de Canta alleen bij Waaijenberg Mobiliteit kopen.

U kunt al een nieuwe Canta kopen vanaf € 13.645,-

 

GEWOONWEG op de weg (of op het fietspad...)

Net als iedereen wilt u er gewoon op uit kunnen, zonder obstakels en ongemakken. De Canta maakt het u overal zo gemakkelijk mogelijk. Met de Canta mag u niet alleen op de openbare weg rijden, maar ook op fietspaden en zelfs in het voetgangersgebied met als doel te parkeren. U bent hier geheel vrij in afhankelijk van de verkeersreglementen ter plaatse. Ook kunt u overal parkeren, op de stoep en dus zo dicht mogelijk bij uw bestemming uitstappen.

  

Canta modellen

GEWOONWEG door weer en wind even naar de markt, bij iemand op de koffie of samen een dagje uit. De Canta laat u onbeperkt genieten van leuke dingen in het leven

U bent vrij te gaan waar en wanneer u dat wilt. Onafhankelijk van anderen en zonder rijbewijs. Of u nu alleen of met z'n tweeën op stap wilt, de Canta brengt u veilig en comfortabel van deur tot deur, door weer en wind, het hele jaar door.

De Canta is vanaf december 2018 ook leverbaar in de kleur: Zilvergrijs metallic.

Inrij Canta

De inrij Canta is speciaal ontwikkeld voor mensen in een rolstoel. Dit voertuig kunt u besturen vanuit uw rolstoel. De inrij-canta op basis van het oude model Canta is niet meer leverbaar. In de loop van 2019 wordt de inrij Canta leverbaar op basis van de nieuwe Canta.

De meest gestelde vragen over de Canta:

 

- Waar mag ik rijden met de Canta?

 Met de Canta mag u rijden op de openbare weg (50 en 80 km wegen), op het fietspad en op de stoep. 

 

- Heb ik voor het besturen van een Canta een rijbewijs nodig?

Voor het besturen van een Canta heeft u geen rijbewijs nodig. Wel dient u over voldoende rijvaardigheid te beschikken om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Waaijenberg beoordeelt uw rijvaardigheid tijdens het aankoopproces en zorgt voor rijvaardigheidstraining indien nodig.

 

- Hoe oud moet ik zijn om in een Canta te mogen rijden?

De bestuurder dient minimaal 16 jaar oud te zijn.

 

- Moet de bestuurder gehandicapt zijn om een Canta te mogen rijden?

De Canta is bedoeld voor mensen met een mobiliteitsbeperking ten gevolge van ziekte, ouderdom of ongeval.

 

- Waar mag ik met de Canta parkeren?

U mag de Canta op de stoep parkeren mits u de stoep niet blokkeert. 

 

Voor meer informatie bezoek de website van de rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) of klik op overzichtsfolder om te downloaden: 

 Overzicht verschillen Canta en Brommobiel

 

WAAIJENBERG MOBILITEIT EN DE CANTA

 

De Canta is een Nederlands product wat ontwikkeld is door Waaijenberg Mobiliteit en gebouwd wordt in onze fabriek in Veenendaal. De Canta is door Waaijenberg speciaal ontwikkeld om de mobiliteit en onafhankelijkheid van mensen met een mobiliteitsbeperking te garanderen. Doordat voor het besturen van de Canta geen rijbewijs nodig is en het voertuig bijna overal mag rijden, is dit voertuig bij uitstek geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking als gevolg van ouderdom, ziekte of ongeval. 


Dit puur Nederlandse 45km gehandicaptenvoertuig is leverbaar met vele, in eigen huis ontwikkelde aanpassingen. Een rolstoellift, handbediening van gas en rem en een op alle mogelijke manieren verstelbare en draaibare bestuurdersstoel zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Voor mensen die gebonden zijn aan een elektrische- of handbewogen rolstoel bouwen wij de Inrij Canta. Hiermee bestuurt u vanuit uw rolstoel de Canta.


WAAIJENBERG MOBILITEIT

Waaijenberg Mobiliteit is de grootste brommobiel leverancier van Nederland en levert de brommobiel merken van: Ligier, Microcar, Due, Chatenet en Aixam en heeft tevens een grote voorraad brommobiel occasions op voorraad.

 

CANTA KOPEN?

Wilt u een Canta kopen, huren of leasen? Alles is mogelijk bij Waaijenberg Mobiliteit.

 

Rijbewijsmeter

1 januari 2009 heeft het bromfietscertificaat plaats gemaakt voor het AM rijbewijs. Voor het besturen van een bromfiets, scooter of brommobiel is het rijbewijs AM verplicht. Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs A of B, dan bent u automatisch in het bezit van een rijbewijs AM. Voor meer informatie zie: Rijksoverheid en CBR.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Scootmobiel?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Canta?

GEEN

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een Brommobiel?

AM

Service aan huis